“ANDA WAKAF, KAMI AGIH” PWS TERUS SUMBANG WAKAF FISABILILLAH RM 40,000 KE SEKOLAH RENDAH AGAMA ASSAM JAWA

“ANDA WAKAF, KAMI AGIH” PWS TERUS SUMBANG WAKAF FISABILILLAH RM 40,000 KE SEKOLAH RENDAH AGAMA ASSAM JAWA

9 Julai 2024, Kuala Selangor – Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) telah menyerahkan sumbangan Wakaf Fisabilillah berjumlah RM 40 Ribu kepada SRA Assam Jawa hari ini.
 
Serahan cek cura tersebut telah disampaikan oleh AF Ustaz Ibnu Hubain bin Abdul Aziz, Eksekutif Unit Kutipan dan Agihan Bahagian Korporat PWS dan disambut mesra oleh Ustazah Siti Salinah binti Selamat, Guru Besar SRA berkenaan.
 
Sumbangan adalah bertujuan untuk baik pulih surau di sekolah tersebut.
 
Taklimat wakaf juga turut diadakan di sini yang disampaikan oleh AF Ustaz Ibnu sendiri bagi menyebarluaskan lagi dakwah, kefahaman dan kesedaran serta hikmah dan fadhilat berwakaf kepada guru-guru SRA tersebut.
 
Sebagaimana Sabda Nabi SAW: “Apabila mati seorang manusia, terputus segala amalannya kecuali tiga perkara : sedekah jariah (wakaf), ilmu yang dimanfaat dengannya, dan anak soleh yang mendokan baginya” (Hadis riwayat Muslim)
Turut dibuka kaunter wakaf tunai bagi memberi peluang kepada guru-guru melaksanakan ibadah wakaf melalui kaedah potongan gaji, auto debit, debit langsung (direct debit), secara terus (one-off) dan QR code.
 
Ayuh laksanakan wakaf tunai anda di PWS, saluran rasmi, diyakini dan dipercayai.
 
Layari Wakaf Selangor Online
No Comments

Post A Comment