“ANDA WAKAF KAMI AGIH” PWS TERUS SUMBANG WAKAF FISABILILLAH SEBANYAK RM 40,000 KE SRA PUTRA PERDANA

“ANDA WAKAF KAMI AGIH” PWS TERUS SUMBANG WAKAF FISABILILLAH SEBANYAK RM 40,000 KE SRA PUTRA PERDANA

22 Jun 2024, Sepang –
Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) telah menyerahkan sumbangan Wakaf Fisabilillah berjumlah RM 40 Ribu kepada SRA Putra Perdana, Puchong hari ini sempena Majlis Mesyuarat PIBG Sekolah.
 
Serahan cek cura tersebut telah disampaikan oleh AF Ustaz Muhammad Hafizuddin bin Mohamad Sharil Pegawai Unit Kutipan dan Agihan Bahagian Korporat PWS dan disambut mesra oleh Ustazah Rohana binti Mohamed Demyati, Guru Besar SRA berkenaan serta disaksikan oleh Encik Muhamad Isa bin Yahya YDP PIBG SRA dan AF Ustaz Khairul Amri bin Jamian Penyelia Kanan (Naziran) dari PAID Sepang.
 
Sumbangan tersebut adalah bertujuan untuk menaik taraf surau dan baik pulih pagar sekolah berkenaan.
 
Taklimat wakaf juga turut diadakan di sini yang disampaikan oleh AF Ustaz Muhammad Hafizuddin sendiri bagi menyebarluaskan lagi dakwah, kefahaman dan kesedaran serta hikmah dan fadhilat berwakaf kepada guru-guru di SRA dan ibu bapa yang hadir.
 
Turut dibuka kaunter wakaf tunai bagi memberi peluang kepada guru-guru melaksanakan ibadah wakaf melalui kaedah potongan gaji, secara terus (one-off) dan QR code.
 
Semoga sumbangan ini memberi manfaat kepada guru dan pelajar dan menjadikan jariah yang mengalir kepada pewakaf-pewakaf yang menyumbang di PWS sehingga yaumulakhirah.
 
Ayuh laksanakan wakaf tunai anda melalui PWS, saluran rasmi, diyakini dan dipercayai.
 
Layari Wakaf Selangor Online
 
 
No Comments

Post A Comment