PWS AGIH WAKAF FISABILILLAH RM 100,000.00 KEPADA DUA (2) BUAH SEKOLAH DI SELANGOR SEMPENA HARI GURU

PWS AGIH WAKAF FISABILILLAH RM 100,000.00 KEPADA DUA (2) BUAH SEKOLAH DI SELANGOR SEMPENA HARI GURU

16 Mei 2024 – Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) telah menyerahkan sumbangan Wakaf Fisabilillah berjumlah RM 100 Ribu kepada dua (2) buah sekolah di dua daerah di Selangor iaitu di Sekolah Kebangsaan Sungai Terap Tanjung Karang, Kuala Selangor sebanyak RM 50 Ribu dan di Sekolah Kebangsaan Parit Empat Sekinchan, Sabak Bernam sebanyak RM 50 ribu hari ini.
 
Serahan cek cura tersebut telah disampaikan oleh Encik Muhammad Hafiz bin Bahari Pengurus Bahagian Korporat PWS dan disambut mesra oleh Puan Suhana binti Misro, Guru Besar SK Sg. Terap dan Encik Mohd Hata bin Kamaruddin, Guru Besar SK Parit Empat.
 
Kedua – dua sumbangan tersebut adalah bertujuan untuk menaik taraf surau disekolah berkenaan.
Program sumbangan ini adalah bersempena sambutan Hari Guru yang disambut pada setiap tahun, ianya adalah bertujuan untuk memperingati jasa dan pengorbanan warga pendidik kepada anak bangsa yang melahirkan generasi yang cemerlang dan terbilang.
 
Semoga sumbangan ini memberi manfaat kepada guru dan pelajar dan menjadikan jariah yang mengalir kepada pewakaf-pewakaf yang menyumbang di PWS sehingga yaumulakhirah.
Ayuh laksanakan wakaf tunai anda melalui PWS, saluran rasmi, diyakini dan dipercayai.
 
Layari Wakaf Selangor Online
 
 
 
No Comments

Post A Comment