PERBADANAN WAKAF SELANGOR (PWS) AGIH WAKAF FISABILILLAH RM 80,000.00 KEPADA DUA (2) INSTITUSI DI SELANGOR

PERBADANAN WAKAF SELANGOR (PWS) AGIH WAKAF FISABILILLAH RM 80,000.00 KEPADA DUA (2) INSTITUSI DI SELANGOR

30 Mac 2024, Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) menyerahkan sumbangan Wakaf Fisabilillah bernilai RM 80,000 untuk disalurkan dua (2) institusi di dua daerah iaitu Surau Al-Ukhuwwah, Taman Puncak Saujana, Kajang bernilai RM 50,000.00 dan Masjid Ar-Rohman, Kg. Sg. Manggis Banting bernilai RM 30,000.00.
 
Serahan cek cura telah disampaikan oleh AF Ustaz Muhammad Hafizuddin Mohamad Sharil, Pegawai Unit Kutipan dan Agihan PWS di Surau Al-Ukhuwwah dan AF Ustaz Muhammad Suffian Assauri bin Omar di Masjid Ar-Rohman.
 
Sumbangan wakaf fisabilillah yang disalurkan kepada kedua-dua institusi ini adalah bertujuan untuk pembinaan menara azan dan mengecat bangunan luar masjid bagi melambangkan syiar Islam dan manfaat kepada jemaah.
 
Selain itu, Kuliah Ramadhan khas juga turut diadakan di kedua-dua surau berkenaan bagi menyebarluaskan lagi dakwah, kefahaman dan kesedaran serta hikmah dan fadhilat berwakaf di bulan yang mulia ini.
 
Kaunter wakaf tunai juga turut dibuka bagi memberi peluang kepada para jemaah melaksanakan ibadah wakaf serta meraikan dan merancakkan Bulan Wakaf Selangor.
 
Semoga sumbangan ini memberi manfaat kepada jemaah dan menjadikan jariah yang mengalir kepada pewakaf-pewakaf yang menyumbang di PWS sehingga yaumulakhirah.
 
Ayuh laksanakan wakaf tunai anda melalui PWS, saluran rasmi, diyakini dan dipercayai.
 
Layari Wakaf Selangor Online
No Comments

Post A Comment