PWS TERUS SEBARLUASKAN SUMBANGAN WAKAF FISABILILLAH RM 46,000 KEPADA SURAU AT TAQWA

PWS TERUS SEBARLUASKAN SUMBANGAN WAKAF FISABILILLAH RM 46,000 KEPADA SURAU AT TAQWA

04 Mei 2024, Kuala Langat – Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) menyerahkan sumbangan Wakaf Fisabilillah bernilai RM 46 ribu kepada Surau At Taqwa, Taman Jaya Utama Telok Panglima Garang sempena majlis sambutan Aidilfitri anjuran Surau At Taqwa.
 
Serahan cek cura telah disampaikan oleh Encik Muhammad Hafiz bin Bahari, Pengurus Bahagian Korporat PWS dan disambut mesra oleh Encik Khairul bin Mat Piah, Pengerusi Surau At Taqwa.
Sumbangan wakaf fisabilillah yang disalurkan adalah bertujuan untuk baik pulih bumbung dan pemasangan karpet baharu di surau tersebut.
 
Selain itu, PWS juga turut mengadakan tazkirah maghrib yang sampaikan oleh AF Ustaz Muhammad Suffian Assauri bin Omar, Pegawai Unit Kutipan dan Agihan PWS serta taklimat khas yang disampaikan oleh Encik Muhammad Hafiz bagi menyebarluaskan lagi kefahaman dan kesedaran berkaitan ibadah wakaf serta hikmah, kehebatan dan keindahan berwakaf itu sendiri.
 
Kaunter Wakaf Tunai turut dibuka bagi memberi peluang penduduk setempat melaksanakan ibadah Wakaf Tunai ini.
 
Semoga sumbangan ini memberi manfaat kepada jemaah dan menjadikan jariah yang mengalir kepada pewakaf-pewakaf yang menyumbang di PWS sehingga yaumulakhirah.
 
Ayuh laksanakan wakaf tunai anda melalui PWS, saluran rasmi, diyakini dan dipercayai.
 
Layari Wakaf Selangor Online
No Comments

Post A Comment